Equmeniakyrkan Torsås

Kontakt Vilka är vi Program Equmeniakyrkan Bokningar

VILKA ÄR VI?
Presentation av Torsås Missionsförsamling
Torsås Missionsförsamling har sina rötter i den frikyrkliga väckelserörelsen p?1800-talet. Församlingen bildades p?pingstdagen 1860 i det nybyggda missionshuset i Applerum, vid den norra infarten till Torsås. (År 2010 firades 150 år.)

Församlingen anslöt sig senare till Svenska Missionsförbundet, ett av de nya samfunden som ocks?växte fram ur frikyrkoväckelsen. Och p?den vägen är det fortfarande. Applerums missionshus är numera rivet. Idag har vi vår gudstjänstlokal centralt i Torsås samhälle, p?utfarten mot Bergkvara. För närvarande är cirka 80 medlemmar i församlingen. Vi har ocks?kapell i Söderåkra.

Nytt namn
Svenska Missionsförbundet gick 2013 ihop med Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan och antog namnet Equmeniakyrkan. Vi i Torsås kallar oss i fortsättningen Torsås Missionsförsamling - en del av Equmeniakyrkan.

En öppen gemenskap
Torsås Missionsförsamling är en öppen gemenskap. Det betyder att all vår verksamhet är öppen för vem som helst som vill komma. Man avkrävs ingen trosbekännelse vid kyrkporten. Vår önskan är att vem som helst ska våga sig över kyrktröskeln.

Vår verksamhet
Varje söndag inbjuder vi till gudstjänst och andra träffar i vår kyrka. Varannan gång har vi 'vanlig' gudstjänst kl 10.00 och varannan söndag s?kallat kvällscaf?kl 18.00 där vi träffas kring kaffeborden, lyssnar till intressanta personer elller sånggrupper och delar gemenskapen både varandra.

Vi inbjuder under terminstid ochs?in till studie- och samtalsgrupper om kristen tro. Just nu pågår tv?sådana grupper, en varannnan måndagskväll och en varannan onsdagsförmiddag.

För dem som är lediga dagtid inbjuder RPG (se nedan) till dagledigträffar en gång i månaden.Vi är ocks?engagerade i kyrkornas gemensamma invandrararbete. Just nu har vi en barnkör p? asylboendet i Söderåkra.

Läs gärna i vårt senaste församlingsblad om den aktuella verksamheten.

RPG - Riksförbundet Pensionärsgemenskap är fristående från kyrkan. Vem som helst är välkommen att delta i RPG:s träffar. Kontaktperson är Simon Olausson. Program hittar du här.

Medlemskap
Den som bekänner sig tro p?Jesus Kristus som sin Herre och Frälsare är välkommen som medlem i vår församling. En kristen församling är en gemenskap i tv?riktningar, mellan Gud och människor, och mellan människa och människa. Att bli medlem är därför att infogas i denna dubbla gemenskap.

Visst kan man vara kristen p?egen hand. Men det är svårt att hålla det andliga livet levande p?s? sätt. Vi behöver gemenskapen i den kristna församlingen. Därför vill vi uppmuntra dej som är en kristen men inte har någon församlingsgemenskap till att ta kontakt med en församling som du kan känna förtroende för.

Är du en "sökare"?
Är du en människa som går och funderar omkring livets mål och mening? Funderar du p?om kristen tro kan ge svaret p?de existensiella frågorna?
Vi har p?gång tv?studiecirklar kring kristen tro och livets frågor. Den ena träffas varannan onsdag kl. 10.00 i Missionskyrkan. Den andra varannan måndagskväll kl 18.30 i Möre Bok och Kontor.

Kontakta Märta Gundersen, tel. 0706517066, för kursen p?onsdagar och Christer Söderholm, tel. 0708210699, för kursen p?måndagar om Du vill veta mera eller anmäla dig.

Kontakt Vilka är vi Program RPG Bokningar
Not simply your individual replica watches uk however actually the very best from the most recent modern worldwide hair styling as well as style replica rolex watches could be integrated with regard to spectacular decorations for the replica rolex. Proceed daring, proceed unconventional or just generate replica watches sale : perform that which you just as in the actual add-ons as well as rolex replica sale for the house simply because eventually it's a person which will reside presently there. However there's much more towards the inside panerai replica of the house than providing this an attractive look; a house additionally requirements performance to provide it's residents higher rolex replica. You will find furnishings choices to think about, storage space components.