Equmeniakyrkan Torsås

Kontakt Vilka är vi Program RPG Bokningar

VILKA ÄR VI?
Presentation av Torsås Missionsförsamling
Torsås Missionsförsamling har sina rötter i den frikyrkliga väckelserörelsen på 1800-talet. Församlingen bildades på pingstdagen 1860 i det nybyggda missionshuset i Applerum, vid den norra infarten till Torsås. (År 2010 firades 150 år.)

Församlingen anslöt sig senare till Svenska Missionsförbundet, ett av de nya samfunden som också växte fram ur frikyrkoväckelsen. Och på den vägen är det fortfarande. Applerums missionshus är numera rivet. Idag har vi vår gudstjänstlokal centralt i Torsås samhälle, på utfarten mot Bergkvara. För närvarande är cirka 60 medlemmar i församlingen. Vi har också kapell i Söderåkra.

Nytt namn
Svenska Missionsförbundet gick 2013 ihop med Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan och antog namnet Equmeniakyrkan. Vi i Torsås kallar oss i fortsättningen Torsås Missionsförsamling - en del av Equmeniakyrkan.

En öppen gemenskap
Torsås Missionsförsamling är en öppen gemenskap. Det betyder att all vår verksamhet är öppen för vem som helst som vill komma. Man avkrävs ingen trosbekännelse vid kyrkporten. Vår önskan är att vem som helst ska våga sig över kyrktröskeln.

Vår verksamhet
Varje söndag inbjuder vi till gudstjänst eller cafésamling i vår kyrka. Varannan gång har vi 'vanlig' gudstjänst kl 10.00 och varannan söndag så kallat kvällscafé kl 18.00 där vi träffas kring kaffeborden, lyssnar till intressanta personer elller sånggrupper och delar gemenskapen både med varandra och med Gud.
Läs gärna i vårt senaste församlingsblad om den aktuella verksamheten.

Vi inbjuder under terminstid ochså in till studie- och samtalsgrupper om kristen tro.

För dem som är lediga dagtid inbjuder RPG (se nedan) till dagledigträffar en gång i månaden.Vi är också engagerade i kyrkornas gemensamma invandrararbete.
RPG - Riksförbundet Pensionärsgemenskap
är fristående från kyrkan. Vem som helst är välkommen att delta i RPG:s träffar. Kontaktperson är Simon Olausson. Program hittar du här.

Medlemskap
Den som bekänner sig tro på Jesus Kristus som sin Herre och Frälsare är välkommen som medlem i vår församling. En kristen församling är en gemenskap i två riktningar, mellan Gud och människor, och mellan människa och människa. Att bli medlem är därför att infogas i denna dubbla gemenskap.

Visst kan man vara kristen på egen hand. Men det är svårt att hålla det andliga livet levande på så sätt. Vi behöver gemenskapen i den kristna församlingen. Därför vill vi uppmuntra dej som är en kristen men inte har någon församlingsgemenskap att ta kontakt med en församling som du kan känna förtroende för.

Är du en "sökare"?
Är du en människa som går och funderar omkring livets mål och mening? Funderar du om kristen tro kan ge svaret på de existensiella frågorna?
Vi har studiegrupper  kring kristen tro och livets frågor dit du kan anmäla dig. Kontakta Jimmy Andersson på tel. 0700915621